Abimees Google aitas leida sobiva retsepti ja pirukategu võib alata! Retsept on küll seene ja peekoniga, aga mina otsustasin peekoni asendada hakklihaga. Härra on meil igasuguse liha kohapealt küllaltki valiv. Absoluutselt kõik pekilähedane on välistatud!
Piruka valmistamine on küllaltki lihtne ja tulemus lollikindel - retsepti omaniku sõnad! We'll see..
SEENEPIRUKAS
PÕHI:
90 g võid
100 g riivjuustu
2,5 dl jahu
1 muna
näpuotsaga soola
vajadusel veidi vett
vajadusel veidi vett
KATTEKS:
0,5 l purk soolaseeni (kuidas kellelgi)
350 grammi hakkliha
1 sibul
võid praadimiseks
3 muna
4 dl koort
100 g riivjuustu
soola-pipart
Taigna tarvis näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks, lisa muna ning riivjuust ( vajadusel vesi) ja tõsta korraks külma. Haki sibul hästi peeneks, tükelda seened, sulata pannil või, esmalt kuumuta seal sibul, siis hakkliha ja seened. Katte jaoks klopi kausis kolm muna soola-pipraga, lisa riivjuust ja koor.
Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi põhja, kata seeneseguga ja vala üle riivjuustu-koorega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 30 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldpruun.
Pirukas serveeri värske salati ja külma kastmega. Mina valmistasin salati kasutades lehtsalatit ja kirsstomateid, lisasin oliiviõli ja sidrunipipart (kui sidrun käepärast, kasuta kindlasti seda). Külm kaste valmis käepärastest vahenditest, milleks olid murulauk ja hapukoor! Head isu :)
Pirukas sai Härralt 10 punkti :) Võib vist rahule jääda!
Sooviks seda praegu nii väga süüa! Tõesti isuäratav.
VastaKustutaSooviks seda praegu nii väga süüa! Tõesti isuäratav.
VastaKustuta